Elérhetõségek
(06-1) 425-3333
(06-20) 450-78-41
(06-20)952-82-03
szerval@chello.hu
szerval@t-online.hu
lg
md
sm
xs

Csocsóasztalok az egész család szórakoztatására: a csocsó játékszabályai

A csocsóval az emberek többsége különböző pubokban találkozik. Ilyenkor általában szívesen játszanak, de a legtöbben csak a játék célját ismerik igazán, vagyis, hogy az ellenfél kapujába kell juttatni a labdát a rudakra szerelt bábuk segítségével. Pedig a játék ennél lényegesen összetettebb, komoly szabályrendszere van. Nézzük, mi mindent érdemes tudni erről – az egyébként minden korosztályt szórakoztató – játékról!
A legtöbbször egy meccs három szettből áll, melyek mindegyikében öt gólt kell lőni. Azt, hogy melyik csapat kezd, általában érmefeldobással szokták eldönteni. Miután mindkét csap készen áll, játékba kell hozni a labdát, mégpedig az ötös soron, a középső bábuval. Gólnak az számít, ha a labda átlépte a gólvonalat. A csocsóban fontos szabály, hogy nem szabad pörgetni a rudakat, vagyis 360°-nál nagyobbat fordítani. Tilos ezen kívül az asztal mozgatása, valamint az ellenfél figyelmének elterelése beszéddel vagy bármi mással. A csocsó passzolási szabályzata viszonylag összetett: az ötös rúdtól a hármashoz nem lehet átpasszolni az olyan labdát, ami áll vagy le van szorítva a bábu és a fal, illetve a bábu és az asztal közé. Az ötös rúdról való passzolás vagy lövés előtt a labda maximum kétszer érintheti az asztal oldalát, ha mégis hozzáér harmadszor is, passzként vagy lövésként kell tovább játszani. Fontos, hogy a csocsóban a labda maximum 10 másodpercig lehet az ötös soron, a többin pedig maximum 15 másodpercig.
A csocsó során a labdát birtokló csapatnak van lehetősége 30 másodperc időt kérni, eközben lehet pozíciót is cserélni. Két szett között a csapatok cserélhetnek oldalt is, viszont, ha egyszer már cseréltek, akkor onnantól minden szett végén meg kell ezt ismételni. Ha a csocsó közben a labda a két középpályás sor kötött olyan helyen állt meg, ahol egyik bábu sem éri el, akkor az eredetileg kezdő csapat kezdhet újra. A csatárok és a védők között megálló labdát a hozzá közelebbi játékos hozhatja játékba.
A csocsózás igen szórakoztató és érdekes csapatjáték. Amennyiben szeretne saját csocsóasztalt beszerezni, a legjobb helyen jár! Forduljon hozzánk bizalommal még ma!